Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Så berörs BankID på kort av PSD

Förändring

Din kod och ditt kort är använder du för att legitimera dig. Ingen annan än du själv ska använda dem för att utföra banktjänster, till exempel för att genomföra betalningstransaktioner. Ditt ansvar vid obehörig användning av din kod till internetbanken har reglerats och en självrisk har införts.

Avtal/villkor som förändrats

Allmänna villkor BankID på kort (pdf)

Frågor och svar om förändringar för BankID på kort

Vad ska jag göra om jag tappar mitt BankID eller säkerhetskoden?

Det första du ska göra är som tidigare, att omedelbart spärra ditt BankID hos banken. Om ditt BankID använts för att göra en obehörig transaktion innan spärren begärts av dig, betalar du en självrisk på högst 1 200 kronor om du inte skyddat ditt BankID enligt de allmänna villkoren. Om du dessutom varit grovt oaktsam enligt villkoren får du ansvara för hela förlusten upp till 12 000 kronor.

Varför ska jag betala en självrisk på 1 200 kronor för att jag tappat mitt BankID eller säkerhetskoden?

En bestämmelse i lagen om obehöriga transaktioner med betalningsinstrument säger, att om en obehörig transaktion har kunnat genomföras till följd av att kontohavaren har underlåtit att skydda en personlig kod, ansvarar han/hon för beloppet, dock högst 1 200 kronor. I de allmänna villkoren för BankID på kort finns en bestämmelse som följer den lagbestämmelsen.

 

Stäng Skriv ut