Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Så berörs personlig kod av PSD

Förändring

Din kod är personlig och du får inte låta någon annan använda den. Du ska hantera den aktsamt och du har ansvar för att den inte kommer i orätta händer. Ditt ansvar vid obehörig användning av din kod har reglerats och en självrisk har införts.

Avtal/villkor som förändrats

Allmänna villkor personlig kod (pdf)

Frågor och svar om förändringar för personlig kod

Vad ska jag göra om jag vet att min pinkod blivit känd för andra?

Det första du ska göra är att omedelbart ändra kod eller spärra tjänsten personlig kod hos banken.
Om koden använts för att göra en obehörig transaktion innan spärren begärts av dig, betalar du en självrisk på högst 1 200 kronor om du inte skyddat koden enligt de allmänna villkoren. Om du dessutom varit grovt oaktsam enligt villkoren får du ansvara för hela förlusten upp till 12 000 kronor.

Varför ska jag betala en självrisk på 1200 kronor för att jag tappat min kod?

En bestämmelse i lagen om obehöriga transaktioner med betalningsinstrument säger, att om en obehörig transaktion har kunnat genomföras till följd av att kontohavaren har underlåtit att skydda en personlig kod, ansvarar han/hon för beloppet, dock högst 1 200 kronor. I de allmänna villkoren för personlig kod finns en bestämmelse som följer den lagbestämmelsen.

 

Stäng Skriv ut